Kurumsal Kimlik Tasarımı.

Şirketinizin ya da markanızın imajını ve değerini yansıtacak çalışmalar yapıyor, kurum kültürüne uygun farklı tasarım ve zengin içerikli kurumsal yayınlar hazırlıyoruz.

Kurumsal kimlik tasarımı günümüzde dünyamızın dijitalleşmesi ile beraber firmalar için büyük bir önem kazanmıştır. Etkileyici bir kurumsal kimliğe sahip firmalar rakiplerine göre daha öne çıkmaktadırlar. Kurumsal kimlik markanızın değerini yükseltir ve hitap ettiğiniz kesime karşı kendinizi daha net yansıtmanıza yardımcı olur.

Kurumsal Kimlik Nedir?

Kişisel kimliğinizin sizi benzersiz yaptığı gibi kurumsal kimliğiniz de firmanızı benzersiz yapar ve diğer firmalardan ayırır. Markanın imajını tüketicisine güzel bir şekilde ifade etmek için oluşturduğu tüm faktörlerin toplamı kurumsal kimliktir. Kurumsal kimlik sayesinde ürünleriniz ve hizmetleriniz markanızla ilişkilendirilir. Müşterileriniz ile aranızdaki bağı kuvvetlendirir, müşteri bağlılığı yaratır ve markanızın istediğiniz şekilde algılanmasına yarar sağlar. Kısacası kurumsal kimlik kurumunuzun imzasıdır ve son derece önemlidir.

Kurumsal Kimlik İçeriği Nasıl Olmalıdır?

Kurumsal kimliğin oluşturulabilmesi için öncelikle nasıl bir marka olduğunuzu bilmeniz gerekir. Göreviniz nedir, değerleriniz ve öncelikleriniz nelerdir, markanızın kişiliği nedir, rakiplerinize karşı öne çıkmanızı sağlayan yönleriniz nelerdir, marka sesiniz nedir gibi markanızın vizyonunu ve misyonunu belirleyen soruların cevaplarını bulmalısınız. Bu cevaplar markanızı tanımlar ve kurumsal kimliğiniz bu cevapların üzerine tasarlanır. Kurumsal kimlik tasarlama sürecinde mutlaka işinin ehli uzmanlar ile görüşülmelidir. Sürecin ve sonucun içinize sinmesi çok önemlidir çünkü kurumsal kimlik tasarımınızı sektöre ve müşterilerinize tanıttığınızda artık markanız bu kurumsal kimliğinizle anılacaktır. Kurumsal kimliği değiştirmek markanızı yeni bir marka gibi gösterecek, emeklerinizi boşa çıkaracak ve statünüzü tekrar kazanmanızı gerektirecektir. Kurumsal kimliğin firmalara ve hizmet sektörlerine göre içeriği değişmektedir. Her markanın kurumsal kimlik tasarımı farklı materyaller kullanılarak markanın ihtiyaçlarına göre yapılmalıdır.

Kurumsal kimlik tasarlarken öncelik markanın ismi olmalıdır. Markanın kendisi ile özdeşleşen bir yazı tipi bulunmalı ve çalışılacak öğelerin tümünde bu yazı tipi kullanılmalıdır. Markanın ürünlerine uygun olarak bir renk belirlenmeli ve bu renk ve ailesinden renkler tasarımlarda kullanılmalıdır. Renk uyumuna ve göz yormamasına mutlaka dikkat edilmelidir. Marka ismi, yazı tipi ve renk belirlendikten sonra kurumsal kimliğin en önemli unsuru olan logo tasarımı yapılmalıdır. Logo tasarımı estetik olmalı ve markayı yansıtmalıdır. Logo tasarlanırken karmaşık çizimlerden kaçınılmalıdır. Firmanın kişiliğini ve amaçlarını net bir şekilde anlatan akılda kalıcı bir slogan belirlenmelidir ve sloganı logoyla beraber kullanarak ayrı bir tasarım yapılmalıdır. Firma iletişim bilgileri marka adı, logosu ve sloganı ile beraber göze hitap eden bir kartvizitte birleştirmelidir. Genelde tüm kurumsal kimlik tasarımlarında logo, slogan ve kartvizit hazırlanır. Sonrasında firmanın istek ve ihtiyaçlarına bağlı takvim, e-posta, web sitesi, zarf, kâğıt, afiş, faks, rapor taslağı, fatura, not defteri, kalem, davetiye, katalog, ilan, menü, etiket gibi birçok tasarım yapılabilir. Kurumsal kimlik tasarımı aşamasında firma ile tasarlama ekibinin sürekli iletişim halinde olması ve ortak bir çalışma çıkarması önemlidir.

Kurumsal Kimlik Neden Gereklidir?

Kurumsal kimlik firmanızın özelliklerini yansıtan ve tüketicileriniz ile firmanız arasında bağ kurulmasına sebep olan önemli bir faktördür. Marka değerinizi belirleyen kurumsal kimliğiniz firmanızın hedeflediği kesimde nasıl anılacağını tayin eder. Markanız sadece bir yüze sahip olmalı ve bütün çalışmalarınızda bu yüz kullanılmalıdır. Bu da kurumsal kimlik ile sağlanır. Markanızın tanınırlığını artırmak ve markanızı kitlenize doğru anlatabilmek için kurumsal kimliğinizin olması şarttır. Kreatone Studio tasarım ekibi ile çalışarak işinde uzman tasarımcılardan hizmet alabilir, rakip firmalar arasında firmanızı öne çıkarabilir ve marka değerinizi artırabilirsiniz.